Barion Pixel
Skip to content

Vintage Paint krétafesték – Warm Grey

2.650 Ft27.000 Ft

Egy kis kékes árnyalatú csodálatos középszürke szín, amely bármely otthon, bármely stílus tökéletes alap vagy kiegészítő színe lehet.

A vízbázisú és szagtalan Vintage Paint krétafestékünk régi receptek alapján, kizárólag 100%-ban természetes összetevők felhasználásával készül. Alapvetően csak vízből, krétából, kötőanyagból és természetes anyagú pigmentekből áll – tehát nincsenek mérgező adalékanyagok. Emiatt engedélyezett a gyermekbútorokon való használatra is, és a festék hipoallergén. A festék megfelel az EN71-3 szabványnak. Színskálánk 57 gyönyörű színt tartalmaz, amelyek minden otthonba illeszkednek. A festék nagyon matt felületet eredményez, így a régi bútorokon oly gyakran látható természetes krétás megjelenést eredményezi.

Cikkszám: 700022 Kategória:

A VINTAGE PAINT krétafesték története egészen a 14. századi Itáliáig vezethető vissza. A VINTAGE PAINT vízbázisú, szagtalan krétafestékei a régi hagyományos receptúrával készülnek, a mai modern kor technológiájával. Ez a vízbázisú festék, kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, így környezetbarát. A krétafesték gyártása során is fokozott figyelmet fordítanak a környezet védelmére, hogy azt a lehető legkisebb mértékben terheljék. A Vintage Paint krétafesték EU ECOLABEL minősítéssel rendelkezik. Ezt a minősítést kizárólag olyan termékek kaphatják meg, amelyek a nyersanyagtól a végtermékig, a gyártást és a forgalmazást is beleértve, az életciklusuk során végig nagyon magas szintű szabványoknak felelnek meg.

A VINTAGE PAINT krétafesték nem tartalmaz mérgező anyagot, így kiválóan alkalmas gyermekbútorok, gyermekjátékok festésére is.
A festék használatával nagyon matt, krétás felületet hozhatunk létre, amely régies hatást kölcsönöz bútorainknak. Elsősorban bútorok festésére lett kifejlesztve a festék, de alkalmas fal, padló festésére, azonban a padló esetében, mivel nagyobb igénybevételnek van kitéve, a festett felületet Vintage Paint ultra matt lakkal zárjuk!

Hogyan használd?

A festék használata előtt nincs szükség különösebb előkészületre, szinte bármilyen felületen tapad, speciális előkészítés nélkül, ezzel könnyűvé téve a festék használatát. A VINTAGE PAINT krétafesték rendkívül felhasználó barát, így, ha kezdő bútorfestő is vagy, bátran ajánljuk, mert a siker megkérdőjelezhetetlen.
A festék felhasználásra készen kerül a dobozokba, nincs szükség másra, mint egy alapos felkeverésre és kezdődhet is a varázslat.
A festendő felületnek száraznak, valamint a tökéletes tapadás érdekében zsír- és pormentesnek kell lennie! A festék felhordásához a tökéletes hatás elérése érdekében ecset használatát javasoljuk. Ajánlott a festéket két vékony rétegben felhordani, a rétegek között minimum 1 óra száradási időt hagyva. A második réteg száradása után, a krétás felület zárására az ANTIQUE WAX bútorviasz használatát ajánljuk. A bútorviaszos kezeléssel bútorainkat tartósabbá, könnyen tisztíthatóbbá tehetjük. A nagyobb igénybevételnek kitett felületekre az ULTRA MATT VARNISH – LAKK használatát javasoljuk.

Milyen kiszerelésben kapható?

A VINTAGE PAINT krétafesték 100 ml-es és 700 ml-es kiszerelésben áll rendelkezésedre. 20 legkelendőbb színünkből pedig 2,5 literes kiszerelés is kapható.
Mire elegendő?
A 100 ml-es doboz tartalma 1 – 1,5 nm, a 700 ml-es doboz tartalma, pedig 7 – 10 m2 festésére elegendő, míg a 2,5 literes vödrös kiszerelésű 25 – 30 nm-re, azaz nagyobb projektek megvalósításához elég.
A lefesthető felületek nagysága hígítás nélkül, egy rétegre vonatkoznak, továbbá függ a festendő felület porózusságától, valamint a felhordott rétegek vastagságától is.

A szín kiválasztása

Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen színt válassz a bútorodhoz, érdemes egy kisebb területet az alján vagy a hátulján lefesteni. Kipróbálhatod azt is, hogy a kiválasztott szín hogyan működik a Vintage Paint antik viaszokkal, valamint tetszik-e a hatás. Így nagyobb a valószínűsége, hogy a végeredménnyel elégedett leszel. Az ilyen próbákhoz válaszd bátran kis kiszereléseinket. Festékből a 100 ml-est, waxból pedig a 35 grammosat.
Ha falat festesz, ebben az esetben is érdemes először egy kisebb területet lefesteni, hogy megtapasztald, hogyan hat a szín nagyobb felületen.

További fontos tudnivalók

Nagyon régi bútorok esetében előfordulhat az eredeti festék, vagy fafelület ún. „átvérzése”, a foltosodás megelőzése érdekében szükséges a festendő felület blokkolása a Vintage Paint krétafesték használata előtt. Erre a fehér foltblokkolónkat ajánljuk.
A festés során használt eszközök, ecsetek vízzel tisztíthatóak. Kérjük, hogy a megmaradt festéket ne öntsd közvetlenül a lefolyóba, megsemmisítéséről a helyi hulladékgazdálkodási előírásoknak megfelelően gondoskodj!

A festék EN71-3 európai szabvány szerinti minősítéssel rendelkezik a dán hatóságok általi bevizsgálás eredményeként.
Környezetvédelmi szempontból megfelel az Európai Szabályozásoknak. Az Európai Unió rendeletei szerint ilyen termékek esetében a maximálisan megengedett VCO tartalom (cat:A/a) 30g/l. A Vintage Paint festékek VCO tartalma maximum 15g/l. MAL kód: 00-3 (1993)

Kérjük vedd figyelembe, hogy a festékek valós színe eltérhet egyes monitorokon, kijelzőkön a megjelenített színektől! Ha szeretnél biztosra menni, akkor ajánljuk Neked a kézzel festett színmintánkat, ahol a kis négyzetlapok a Vintage Paint krétafesték különböző színeivel vannak megfestve.

 

A következő videóban megnézheted, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik a Vintage Paint krétafesték.

Mennyiség

100 ml, 700 ml, 2,5 l