Barion Pixel
Skip to content

Legyen álomkonyhád Vintage Paint krétafesték segítségével!

A tökéletes álomkonyhádra vágysz? 👩‍🍳
Az biztos, hogy ez ma már mindenki számára mást jelent, azonban köszönhetően a főzős vetélkedőknek, kulináris programoknak és gasztrofesztiváloknak, egyre többen érzünk magunkban lelkesedést ahhoz, hogy igazi séfekké váljunk a konyhában, még a férfiak is!
A konyha tehát ma már nem csak a főzés, és az étkezés, hanem az alkotás helye is.

Tipp: amennyiben szereted a meglévő konyhabútorodat és ép sértetlen a felülete bátran vállalkozz az átfestésére, színek és a krétafesték mennyiségének tekintetésben is szívesen adunk ötleteket, segítséget. 

Régi konyhabútor átfestés előtt

 

“Szocreál” konyhabútorom a festés előtt.

Most költözöl új otthonodba vagy csak meguntad a régi konyhádat és feldobnád a hangulatát, ne kezdj el költséges megoldásokban, bontásban és egyéb nehéz munkákban gondolkozni! Ma már egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás is létezik.
Csak találj pár alkalmas színt a palettánkról (57 szín!!) szánj rá pár napot és már élvezheted is az ÚJ konyhabútorodat!

 

Ugyanaz a konyhabútor átfestés után

Így persze már nem is kérdés, hogy régi megunt konyhabútort át lehet-e festeni a Vintage Paint krétafestékkel?
Abszolút lehet!
A mi kockaházunkban, ami még a 70-es években épült és igazi retro hangulat uralkodott benne, amikor beköltöztünk, a lambéria, az ajtófélfák, mosdó és a konyhabútor is megújult pár liter festékből.
A látvány annyira elképesztő lett, hogy még a férjem is csak percekig állt és nézett szótlanul, amikor a munkából hazaérve az “ÚJ” konyhabútor fogadta.
Mi ez, ha nem elismerés??

 

Farm home stílusú új konyhám.

Mégis mennyibe került?

A konyhabútorhoz felhasznált anyag cakkumpakk 27 900 Ft-be került!! 
Két nap munkát vett igénybe, a lakk száradási ideje miatt.
A CSEMPÉT is lefestettük és az eredeti fa fogantyúkat megtartva, szintén átfestettük: Vintage Paint arany metál festékkel!!

Vintage Paint és a konyhabútor esete.

 

Felhasznált anyagok

Ocean Blue, Antique Sand, Stone Grey, Ultra matt lakk, Öntapadós stencil és Arany metál festék.


Tipp: ha a Vintage Paint krétafestéket választod a bútorod átfestéséhez, mindenképpen a hozzá kifejlesztett Ultra matt lakkunkat vedd meg, hiszen a gyártó úgy fejlesztette ki ezeket a termékeket, hogy biztos eredményt ezáltal kapsz velük!

Festésre hát fel!
Van olyan is, amikor egy 10 éves nagyon szép állapotban lévő fehér besárgult ikeás konyhát kellett felfrissítenünk. A bútort a Warm Cream színünkkel festettük át, felületét  pedig az Ultra matt lakkunkkal zártuk, azzal téve ellenállóvá mind a zsíros szennyeződések, mind a takarításhoz használt vegyszerek ellen.

Tipp: amennyiben szereted a meglévő konyhabútorodat és ép sértetlen a felülete bátran vállalkozz az átfestésére, színek és a krétafesték mennyiségének tekintetésben is szívesen adunk ötleteket, segítséget.  

Ikeás konyhabútor warm cream színben.

 

Természetesen a festék alkalmas korábban barna vagy cseresznye színű konyhabútorok átfestésére is, ebből is tudunk példát mutatni. 

Éva konyhabútorát férje készítette (aki bútorasztalos) még 15 évvel ezelőtt, gyönyörű hibátlan a mai napig is és tökéletesen ellátja a funkcióját Éváék életében. Azonban a színe már nem trendi és lássuk be 15 év után meg is lehet unni…

Ezt a bútort 2 színnel festette át tulajdonosa, felül a közkedvelt meleg árnyalatú fehér Warm Cream színünkkel, alul pedig a hozzá árnyalatában passzoló Warm Grey szürkét használta. 

Lenyűgöző a végeredmény, amit 5 nap alatt sikerült Évának elvégeznie. 

Tipp: a konyha belső korpuszát mi nem javasoljuk átfesteni, azonban az ajtók esetében mindig kívül-belül számold a festék és a lakk mennyiségét. Nagyobb bútoroknál nyilván több idő szükséges az átfestéshez, ha kicsi a konyha 2 nap is elgendő lehet.

  • Sötétbarna konzhabútor festés előtt.
  • Átfestett konyhabútor Vintage Paint

Sokunkkal előfordul, hogy régi házat sikerül vennünk és a  költözés során nem marad már pénz mindent átalakítani, ilyenkor bizony hasznos eszközzé válik kezünkben a Vintage Paint krétafesték. Jómagam is megtapasztaltam, kádárkocka házunk szépítgetése során, ahol 10 négyzetméternyi lambéria, 7 ajtófélfa és rengeteg régi bútor lett szebb általa.

Az álomkonyha ma már elérhető számodra is, hiszen csak kicsi felfordulással és némi kényelmetlenséggel pár nap alatt ÚJ konyhád lehet neked is! 

Vágj bele még ma, segítünk keress bátran bennünket!