Barion Pixel
Skip to content

Így kezdődött….

 

Mondhatnám azt, hogy minden tavaly nyáron kezdődött, de ez nem lenne igaz. 

Ha megpróbálok visszaemlékezni, hogy ez a csináld magad „őrület” mikor indult nálam, a legelső, ami eszembe jut, az a babáimnak varrt ruhák. 
Az én gyerekkoromban nem lehetett még babaruhákat kapni, így nem maradt más, mint a DIY. Később, mivel egyáltalán nem vagyok konfekció méret, már magamnak is varrtam.
Aztán jött a kötés, a horgolás, a keresztszemes hímzés, a dekupázs, valamint a festés.
A festés nagy kedvenc lett. Festettem én falat, dobozokat, képkereteket, cserepeket, kisbútort, nagybútort, nagyjából mindent, ami a kezembe került.

Aztán hosszú ideig semmi, csak nézegettem a mások által készített szépségeket. Majd 2017 nyarán rátaláltam a holland Vinatge Paint csodálatos képeire az interneten, és ismét festeni támadt kedvem. Na, nem képeket, hanem bútort.
Csatlakoztam néhány bútorfestős facebook csoporthoz, és nézegettem mások munkáit. Majd 2017 decemberében én is elmentem egy kisbútor festő workshopra.
Itt teljesen beleszerettem a bútorfestésbe és a Vintage Paint festékekbe, waxokba. Imádom, hogy régi, de nagyon kedvelt bútoraimnak új „ruhába öltöztethetem”.
Nem muszáj mindent kidobálni, amit meguntunk, vagy éppen már nem egészen passzol az új otthonunkba. Egy kis ráncfelvarrással új életet adhatunk ezeknek a tárgyaknak. Akár új színt, vagy új funkciót, vagy mind a kettőt.

Nem vagyok elvakult környezetvédő, de úgy gondolom, hogy apró dolgok is hozzájárulhatnak környezetünk megóvásához. Ennek szellemében, és a régi új hobbi révén kezdett néhány tárgy átalakulni nálunk. Lévén, hogy főállásban dolgozok egy multinál, így maradtak a hétvégék.
Aztán szépen elkezdődött körvonalazódni egy műhely ötlete, és 2018 tavasszal, testvéremmel, Reginával közösen létrehoztuk a RegAndina Alkotóműhelyünket. A műhelyben saját és barátaink bútorait varázsoljuk újjá. Ezekről majd később részletesen is beszámolok. Addig nézzetek meg néhány képet, melyek alapján én is kedvet kaptam ehhez az egészhez.

 

 

A képek forrása: Pinterest