Barion Pixel
Skip to content

Laminált felületek festése krétafestékkel

Rengetegen kérdezitek tőlünk, hogy laminált felületeken alkalmazható-e a holland Vintage Paint krétafesték.
A válasz IGEN!
Ezután a következő kérdés általában az, hogy kell-e tapadóhíd a krétafesték alá.
NEM!
Ezen egyébként nagyon sokan meg is lepődtök. Hihetetlennek tartjátok, hogy alapozás nélkül megtapad a krétafesték ezeken a csúszós felületeken. Az alábbi munkán keresztül azt szeretnénk megmutatni Nektek, hogy hogyan néz ki ez a gyakorlatban. 😊
Valamint azt is, hogy néhány liter krétafestékkel, bútorviasszal és lakkal mekkora változást tudunk elérni viszonylag rövid idő alatt.

Anitáék laminált bútorainak története

Idén tavasszal Anita azzal keresett meg bennünket, hogy „tüntessük el” a ronda barna ajtókat a lakásából. 
Anita és párja tavaly költöztek új otthonukba. Saját ízlésüknek megfelelően átfestették a falakat, kicserélték a hideg és meleg burkolatokat, valamint a konyhabútort is. 
A hálószobában lévő hatalmas, teljes falfelületet elfedő beépített szekrény, továbbá a 4 db beltéri ajtó cseréje azonban már nem fért bele akkor a költségvetésbe. 

Idén év elején ismét felmerült, hogy valamit kezdeni kellene vele, mert egyáltalán nem passzoltak bele a színvilágba. Bekértek néhány árajánlatot, és a kapott ajánlatokban szereplő összeg nagyságától kaptak egy kisebb fajta sokkot.
Már majdnem belenyugodtak, hogy marad a barna szín, amikor ránk találtak. Az egyeztetések során elmondtuk, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik a krétafesték – erről itt olvashattok – , majd miután úgy döntöttek, hogy érdekli Őket ez a megoldás, kiválasztottuk a színeket.
Anita az 57 szín láttán egy kicsit pánikba esett 😉😊, hogy melyiket is válassza, végül segítettünk Neki a döntésben. A beépített szekrény esetében, hogy ne legyen annyira homogén, két színt választottunk, a Soft Beige-t és a Soft Sand-ot.  A beltéri ajtókra, és az ajtókeretekre pedig a Warm Cream-et. Kivéve a hálószoba ajtót, mert annak a nappali felőli oldalát Warm Cream-mel festettük a szoba felőli oldala pedig Soft Beige színt kapott.

Mindezek után következhetett a munka, és mivel a hétköznapok nem jöhettek szóba, így 3 hétvégét szántunk rá. Az első hétvégén a szekrényajtókat, és a hálószoba ajtót festettük és waxoltuk le. A szokásos előkészítés után, melyről itt olvashattok, az igazán szép hatás érdekében 3 rétegben festettük le őket. Majd színtelen bútorviasszal zártuk a felületet. 
Rendkívül fontos! Az első réteg nem fed teljesen, de ettől nem kell megijedni, a második réteggel már tökéletes lesz, és a harmadikkal pedig még szebb. 😊

 

Első réteg utáni állapot :

És a végeredmény 😊

A megmaradt 3 beltéri ajtó festését, hogy ne zavarjuk Anitáékat – ráadásul több helyünk is van a kényelmes munkához – műhelyünkben oldottuk meg. Az időjárás egy kicsit megtréfált bennünket, mivel a festés előtti napokban rengeteg eső esett, és nagyon magas volt a páratartalom, így kicsit lassabban száradtak az egyes rétegek, és több időt kellett várni, mint amire számítottunk.

Végül a harmadik hétvégén az ajtókereteket festettük át. Anita kicsit aggódott a takarításkor a keretnek ütődő porszívó okozta sérülések miatt, ezért itt zárásképpen wax helyett 3 réteg ultra matt lakkot használtunk, ami nagyobb védelmet nyújt a felületeknek.

Legnagyobb örömünkre a tulajdonos teljesen elégedett a végeredménnyel, boldogságát az is fokozza, hogy ez a fantasztikus átváltozás a negyedébe került, mint ami összeg az árajánlatokban szerepelt.
A teljes projekthez 3,9 liter festéket, 0,7 liter ultra matt lakkot és 0,8 liter waxot használtunk fel. 

Ha hasonló projekten gondolkodtok, keressetek bátran bennünket, segítünk a megvalósításban. 

Szeretettel: Andi & Regi 💝💝💝

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük