Barion Pixel
Skip to content

10 Tény, miért hasznos az otthoni  bútorfestés

AI -val generált kép, készítette Puskás Regina.

Az elmúlt hat év során a Regandina Alkotóműhelyben rengeteg bútort mentettünk meg az enyészettől, talán egy hegynyit ugyan nem, de 400-500-at biztosan.

Tudtátok, hogy évente a világon több millió tonna bútor végzi a hulladéklerakókban, ami óriási környezeti terhelést jelent? Az Ikea 2023-ban végzett kutatása szerint 5 ezer tonna fabútorhulladék is lerakókba kerülhet Magyarországon és ezek nagy része elkerülhető lenne újrahasznosítással vagy felújítással.

Az otthoni bútorfestés nemcsak a környezetünk megóvásában segít, hanem kreativitásunkat is szabadjára engedi. Ebben a blog bejegyzésünkben összegyűjtöttük, miért annyira hasznos és trendi ma már ez a tevékenység, és hogyan tehetjük még egyszerűbbé és élvezetesebbé a bútoraink átalakítását, újrafestését házilag.

1. Bontakoztasd ki a kreativitásodat!

Az otthoni bútorfestés lehetőséget ad arra, hogy kibontakoztassuk kreativitásunkat. Egyedi színeket, mintákat és technikákat alkalmazva bármilyen bútorból műalkotást varázsolhatunk. Számtalan példát lehet már találni szerte a neten is.

2. Pénzmegtakarítás

Az új bútorok vásárlása gyakran drága lehet. Pár éve jelentős dráguláson ment keresztül ez az iparág is… A régi bútorok házilag történő felújításával jelentős összegeket takaríthatunk meg, miközben új életet lehelünk a meglévő darabokba.

3. Védd a környezetet

A bútorok újrahasznosítása és felújítása csökkenti a hulladéklerakókba kerülő szemét mennyiségét. Az otthoni bútorfestés révén környezetbarát módon járulhatunk hozzá a fenntarthatósághoz. Ugye neked is fontos milyen Földet örökítünk a gyermekeinkre?

4. Csiszolás nélküli festés

A jelenleg kapható modern festékekkel, mint ahogy az a Vintage Paint matt bútorfesték is, és technikákkal már nincs szükség csiszolásra, hogy sima és egyenletes felületet érjünk el. Így időt és energiát takaríthatunk meg.

5. Alapozás nélküli festés

Sok festék ma már alapozás nélkül is tökéletesen tapad, ilyen a Vintage Paint termékeink 66 színe is. Ezáltal gyorsabban és egyszerűbben végezhetjük el a bútorfelújítást, anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk a végeredmény minőségében.

6. Egyedi stílus az otthonainkban

Az otthoni bútorfestés lehetővé teszi, hogy saját egyedi stílusunkat alakítsuk ki. Legyen szó vintage, modern vagy shabby chic stílusról, mindent megvalósíthatunk saját kezűleg.

7. Családi móka és közös időtöltés

A bútorfestés kiváló családi projekt lehet, amelyben mindenki részt vehet. Egy közös alkotói folyamat összehozza a családtagokat, miközben szórakoztató és hasznos időtöltést biztosít.

8. Házilag készült büszkeség

Nincs is jobb érzés, mint amikor egy saját kezűleg készült alkotást láthatunk otthonunkban. A házilag készült és saját kezüleg felújított, átfestett bútorok büszkeséggel töltenek el minket, és különleges hangulatot varázsolnak a térbe. Nem beszélve arról, hogy a hozzánk érkezők is csodájára járnak majd.

9. Rugalmas és könnyen módosítható

A festett bútorok bármikor könnyen újrafesthetők, ha változtatni szeretnénk a színeken vagy a stíluson. Ez rugalmasságot biztosít, hogy otthonunk mindig friss és modern legyen.

8. Javítja a bútorok élettartamát

A festés nemcsak esztétikai javulást hoz, hanem megvédi a bútorokat a kopástól és a sérülésektől is. Így meghosszabbítja a bútorok élettartamát, hiszen új esélyt adunk nekik, ahol még évekig a hasznunkra vannak.

Einstein szerint „A kreativitás az, amikor az intelligencia szórakozik”.

Az otthoni bútorfestés tehát nemcsak hasznos, trendi és költséghatékony, hanem szórakoztató és kreatív tevékenység is. Ha még nem próbáltad, itt az ideje, hogy belevágj és felfedezd, milyen csodákat hozhatsz létre saját kezeiddel!

Köszönjük, hogy velünk tartottatok ebben az inspiráló utazásban! Ha kedvet kaptatok a bútorfestéshez, látogassatok el a Regandina Alkotóműhelybe, ahol minden szükséges eszközt és tanácsot megtaláltok a sikeres bútorfelújításhoz. Illetve jelentkezz következő bútorfestő workshopunkra, ahol megtanulhatod a Vintage Painttel festett bútorfestés minden csínját-bínját!

Boldog alkotást kívánunk mindenkinek! Andi és Regi

Érdemes elolvasni a bejegyzés elején említett cikket.