Skip to content

Dark Powder

2.400 Ft9.500 Ft

Az egyik legérdekesebb árnyalat, amely szürkés-barnás pasztell szín egy kis lilás beütéssel. Remekül kombinálható a Delightful Plum színünkkel.

A VINTAGE PAINT vízbázisú, környezetbarát, természetes összetevőket tartalmazó, szagtalan krétafestéke kitűnő választás bútorok, padlók, valamint fal festésére.
A festék használatával nagyon matt, krétás felületet hozhatunk létre, amely régies hatást kölcsönöz bútorainknak. Kreatív álmaid megvalósításához 57+3 szín áll rendelkezésedre.

A VINTAGE PAINT festék története egészen a 14. századi Itáliáig vezethető vissza. A VINTAGE PAINT vízbázisú, szagtalan krétafestékei a régi hagyományos receptúrával készülnek a mai kor technológiájával, 100 % természetes összetevőkből. A festék nem tartalmaz mérgező anyagot, így kiválóan alkalmas gyermekbútorok, játékok festésére is, és teljesen környezetbarát. A festék használatával nagyon matt, krétás felületet hozhatunk létre, amely régies hatást kölcsönöz bútorainknak. Elsősorban bútorok festésére lett kifejlesztve a festék, de alkalmas fal, padló festésére, azonban, mivel ezek nagyobb igénybe vételnek vannak kitéve, a festett felületet Vintage Paint ultra matt lakkal zárjuk!

Festék használata

A festék használata előtt nincs szükség különösebb előkészületre, szinte bármilyen felületen tapad, speciális előkészítés nélkül, ezzel könnyűvé téve a festék használatát. Ajánlott a festéket két vékony rétegben felhordani, a rétegek között minimum 1 óra száradási időt hagyva. A festék száradása után, a krétás felület zárására az ANTIQUE WAX bútorviasz használatát ajánljuk. A bútorviaszos kezeléssel bútorainkat tartósabbá, könnyen tisztíthatóbbá tehetjük. A nagyobb igénybevételnek kitett felületekre az ULTRA MATT VARNISH – LAKK használatát javasoljuk.

A 700 ml-es doboz tartalma hígítás nélkül 7-10 m2 festésére elegendő, mely függ a festendő felület porózusságától, továbbá a felhordott rétegek vastagságától is. A festéket használat előtt jól fel kell keverni. A festendő felületnek száraznak, valamint a tökéletes tapadás érdekében zsír- és pormentesnek kell lennie! A festék felhordásához a tökéletes hatás elérése érdekében ecset használatát javasoljuk. Nagyon régi bútorok esetében előfordulhat az eredeti festék ún. „átvérzése”, a foltosodás megelőzése érdekében szükséges a festendő felület alapozása a Vintage Paint festék használata előtt.

A festés során használt eszközök, ecsetek vízzel tisztíthatóak. Kérjük, hogy a megmaradt festéket ne öntsd közvetlenül a lefolyóba, megsemmisítéséről a helyi hulladékgazdálkodási előírásoknak megfelelően gondoskodj!

A festék EN71-3 európai szabvány szerinti minősítéssel rendelkezik a dán hatóságok általi bevizsgálás eredményeként.

Környezetvédelmi szempontból megfelel az Európai Szabályozásoknak. Az Európai Unió rendeletei szerint ilyen termékek esetében a maximálisan megengedett VCO tartalom (cat:A/a) 30g/l. A Vintage Paint festékek VCO tartalma maximum 15g/l. MAL kód: 00-3 (1993)

A festékek valós színe eltérhet egyes monitorokon, kijelzőkön megjelenített színektől!

Mennyiség

100 ml, 700 ml

Érdekelhetnek még…