Skip to content

Antique Rose

2.400 Ft26.000 Ft

A rózsaszín azon árnyalata, amely különböző fényekben és különböző színek mellett más-más arcát mutatja: hol fakó rózsaszín, hol barnás-bézses.

A Vintage Paint krétafesték elsősorban bútorok festésére lett kifejlesztve, hogy használatával elérhessük azt a matt, krétás felületet, amely a régmúlt idők bútoraira jellemző. Természetes összetevőket használunk a festék előállítása során. Gyakorlatilag bármilyen felületre tapad speciális előkészítés nélkül, kiváló fedőréteget biztosít.
A dobozban lévő festék használatra kész.

Cikkszám: 701127 Kategória:

VINTAGE PAINT – MATT BÚTORFESTÉK A festék története eredetileg a 14. századi ltáliáig nyúlik vissza. Akkoriban még vegyítetlen, természetes összetevőket, mint például krétaport, agyagot, iszapot és még sarat is használtak a festékek előállításához. A holland VINTAGE PAINT a korabeli, tradicionális krétafesték korszerűsített változata. Ez a festék egyesíti a rég bevált minőséget a modern technológiával.

A MATT BÚTORFESTÉK vízbázisú és eleget tesz a környezetvédelmi előírásoknak! A festék elsősorban bútorok festésére lett kifejlesztve, hogy használatával elérhessük azt a matt, krétás felületet, amely a régmúlt idők bútoraira jellemző. Alkalmas fal, illetve padlók festésére is, ha utóbbit a VINTAGE PAINT matt lakkjával zárjuk. A festék tradicionális receptúrák alapján készül. Természetes összetevőket használunk a festék előállítása során. Gyakorlatilag bármilyen felületre tapad speciális előkészítés nélkül, kiváló fedőréteget biztosít A kívánt felületre két vékony réteg felhordása javasolt.

Amennyiben a felületet szeretnéd tartósabbá tenni, a festék száradása után az ANTIQUE WAX bútorviasz használata javasolt. A festék általában 30 perc múlva már porszáraz. Több réteg felhordása esetén a rétegek között hagyjunk legalább 1 óra száradási időt A 700 ml-es doboz tartalma – a festendő felület porózusságától, és a felhordott réteg vastagságától függően higítás nélkül 7-10 m2 átfestésére elegendő. Használat előtt jól fel kell keverni. A festendő felületnek teljesen száraznak és zsírmentesnek kell lennie. Festés előtt használható alapozó vagy egyéb zsírtalanító.

A dobozban lévő festék használatra kész. Washed-out” effekt vagy pácolt hatás eléréséhez a festéket vízzel higíthatod. A legjobb eredmény elérése érdekében használj ecsetet. Néhány esetben javasolt foltosodás alapozó használata, hogy a festék ne vérezzen át”.

Mennyiség

100 ml, 700 ml, 2,5 l

Érdekelhetnek még…